Kokosový nápoj nechte v lednici přes noc dobře vychladit. Případnou volnou tekutinu slijte, abyste pro přípravu krému použili skutečně pouze mléko (bílou emulzi). Takto připravený základ krému rozmíchejte ve větší míse spolu s hedvábným tofu, malinami a datlovým sirupem. Směs rozdělte na jednotlivé porce do sklenic či pohárů a vše ještě dobře zchlaďte. Před podáváním můžete krém dozdobit třeba troškou strouhaného kokosu, čerstvými malinami či jiným ovocem, nebo oříšky.
Suroviny:
200 ml kokosového mléka
500 g hedvábného tofu
150 g malin do krému
1–2 lžíce datlového sirupu
1 hrst malin na dozdobení
2 lžíce strouhaného kokosu na dozdobení
Tip: Místo datlového sirupu můžete zkusit použít Horský jalovec.
Recept byl volně převzat z blogu švýcarského výrobce Nahrin.