ZELENÉ BULGUROTO

Suroviny:

200 g bulguru
30 g oleje
1 střední šalotka
700 ml vývaru Kuřecího bujonu bez tuku Nahrin
špetka Česnekového koření Nahrin
200 g mraženého hrášku
170 g čerstvého špenátu
1 hrst máty
1 lžička strouhané citronové kůry
250 ml vody
200 g měkkého kozího sýra
špetka Koření z bylin a mořské soli Nahrin
špetka Citronového pepře Nahrin (Mimořádná nabídka)
1 lžička zakysané smetany

Příprava:

Ve velkém hrnci rozehřejte olej, přisypte najemno nakrájenou šalotku a orestujte. Přidejte propláchnutý bulgur a míchejte asi 2 minuty. Přilijte vývar z Kuřecího bujonu bez tuku a nechte vařit asi 20 minut, dokud se tekutina nevyvaří. Mezitím umixujte dohladka pyré z rozmraženého hrášku, špenátu, máty, citronové kůry a vody. Na pánvi rozehřejte lžičku oleje a přidejte hráškovou směs a kozí sýr, vařte 3 minuty. Pak smíchejte bulgur s hráškovým pyré a ozdobte lžičkou zakysané smetany.

Přejeme dobrou chuť!