Nejdříve si připravte bujon a troubu zapněte na 200 stupňů, aby se mezitím předehřála. Mrkev očistěte a nakrájejte na drobné kousky. Do zapékací mísy vložte rýži, rajčata, pokrájenou mrkev a fazolové lusky. Vše zalijte připraveným bujonem a dobře promíchejte. Máte připravený základ.
Varianta s masem: Na základ můžete klást nadrobno pokrájené drůbeží maso či kuličky z mletého masa ochucené některým z koření Nahrin nebo třeba oblíbenou uzeninu. Poté zapékací mísu vložte do rozehřáté trouby a zapékejte přibližně 45 minut.
Varianta bez masa: Základ pečte v troubě 30 minut. Poté jej vyjměte, vytvořte v něm lžící důlky a do každého z nich vyklepněte jedno celé vajíčko, které můžete ochutit troškou Koření z bylin a mořské soli. Zapékací mísu vraťte do trouby a rýži s vajíčky pečte dalších 10–15 minut.
Suroviny na 4 porce:
• 320 g dlouhozrnné rýže
• 1 konzerva nasekaných rajčat
• 1 mrkev
• 100 g fazolových lusků
• 4 vejce (bezmasá varianta) nebo 400 g mletého masa či drůbežího masa
• 350 ml Zeleninové instantní polévky bez tuku Nahrin
Koření z bylin a mořské soli Nahrin
Recept byl volně převzat z blogu švýcarského výrobce Nahrin, který čerpá mimo jiné z webu Foodwerk.