Chorizo nakrájejte na silnější plátky a ty krátce orestujte na pánvi. Máte-li pánev s nepřilnavým povrchem, můžete tak učinit bez oleje. Mezitím opláchněte rajčátka a petrželku, oboje pokrájejte. Když chorizo začne vonět, přidejte na pánev rajčátka i bylinky a obsah pánve opět chvíli restujte. V misce rozšlehejte vajíčka a ochuťte je kořením Nahrin. Pak vaječnou směsí zalijte obsah pánve a plamen trochu stáhněte, aby se omeleta nepřipalovala, zatímco se budou vejce postupně propékat. Mezitím opláchněte a nakrájejte jarní cibulku. Když je omeleta téměř hotová (můžete ji chvíli dělat pod pokličkou, ať se vejce dobře propečou), posypte ji cibulkou – ta díky tomu zůstane čerstvá a křupavá.
Suroviny na 1 porci:
• 60 g salámu či klobásky chorizo, případně jiné podobné uzeniny, kterou máte rádi
• 6 ks cherry rajčátek nebo 2 normální zralá rajčata
• 1/2 lžičky majoránky
• 1 hrst čerstvé petrželky
• 3 čerstvá vejce
• 1 jarní cibulka
• Koření z bylin a mořské soli Nahrin
• koření Piccante Nahrin
Recept byl volně převzat z blogu švýcarského výrobce Nahrin.