Příprava
Chléb nakrájejte na malé kostičky. Smíchejte 2 lžíce olivového oleje s kořením a takto ochucený olej nalijte na kostky chleba, které dobře promíchejte. V troubě rozehřáté na 200 °C pečte chlebové krutony přibližně 15 minut, aby hezky křupaly. Mezitím nakrájejte rajčata, okurky a bazalku. K základu salátu přidejte zelené fazolky a rukolu, směs dochuťte 3 lžícemi olivového oleje, 2 lžícemi balsamika, solí a pepřem. Krutonky nechte 5 minut odpočívat a poté jimi dozdobte jednotlivé porce salátu.
Suroviny na 4 porce:
350 g chleba
500–600 g rajčat
300 g okurky
1 hrst rukoly
½ svazku bazalky
120–150 g mozzarelly (ideální jsou malé kuličky)
100 g zelených fazolek
2 lžíce extra panenského olivového oleje, který lze nahradit Bodlákovým olejem Nahrin
1 polévková lžíce koření Salat-mix Nahrin
Na zálivku:
3 lžíce extra panenského olivového oleje nebo Bodlákového oleje Nahrin
2 polévkové lžíce Balsamikového octa Nahrin nebo jiného oblíbeného balsamika
sůl, pepř
Recept byl volně převzat z blogu švýcarského výrobce Nahrin.