Quinoa s pečeným tofu, brokolicí a mandlemi

Na Hromnice se najez jen do polovice. Jak na to? To se dozvíte v našem novém seriálu S chutí ke zdraví, který připravujeme ve spolupráci s Janicou Malek Lacovou, odbornicí na zdravé stravování. V první části seriálu pro nás připravila tento jednoduchý a chutný recept, který se výborně hodí právě na únor, kdy bychom měli náš jídelníček odlehčit od těžkých jídel bohatých na tuky a cukry.

Toto jídlo je bez lepku a bez laktózy.

Suroviny na 2 porce:
• 90 g quinoy (bílé, tmavé či barevné)
• 200 g tofu (bílého či uzeného)
• 150 g čerstvé brokolice (nebo květáku)
• 2 hrsti mandlí
• olivový olej
Bodlákový olej se lnem a pšeničnými klíčky
Zeleninový bujon Intenso & Puro
Gourmet-Mix
• čerstvá petrželka

Do menšího hrnce dáme quinou, kterou zalijeme vodou v poměru 2,5 dílu vody na 1 díl quinoy, přidáme Zeleninový bujon Intenso & Puro. Směs přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Tofu nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, na němž tofu opečeme dozlatova s trochou koření Gourmet-Mix.
Takto připravené tofu si necháme stranou. Brokolici nebo květák nakrájíme na menší růžičky a ty pár minut vaříme ve vodě. Mandle nasekáme na menší kousky a nasucho je opražíme na pánvi. Opečené tofu smícháme s uvařenou quinoou, která díky bujonu získala lahodnou chuť. Přidáme křupavou brokolici, vše lehce promícháme a zakápneme Bodlákovým olejem se lnem a pšeničnými klíčky. Obě porce posypeme opraženými mandlemi a dozdobíme čerstvou petrželkou.