POLÉVKA Z ČERVENÉ ŘEPY

Suroviny:

150 g slaniny nebo špeku
2 velké cibule
1 velká mrkev
4 červené řepy
šťáva z poloviny citronu
zakysaná smetana na zdobení
Zeleninový bujon Intenso & Puro Nahrin
Koření z bylin a mořské soli Nahrin

V hrnci spolu se špekem nebo slaninou osmahněte nakrájenou cibuli, po chvíli přidejte mrkev pokrájenou na malé kostičky. K tomuto základu přidejte větší kostky červené řepy. Vše dostatečně orestujte a zalijte bujonem tak, aby byl základ polévky zhruba centimetr pod hladinou. Vařte do úplného změknutí řepy přibližně 35 minut, během posledních deseti minut v polévce povařte i bylinky. Výslednou směs ochuťte Kořením z bylin a mořské soli. Do polévky můžete dle chuti přidat šťávu z citronu. Hotovou polévku rozmixujte tyčovým mixérem nebo propasírujte. Jednotlivé porce ozdobte lžící zakysané smetany a bylinkami.