MRKVOVO-BATÁTOVÁ POLÉVKA S POMERANČEM

Suroviny

1 cibule
1 svazek čerstvého koriandru (může být i sušený)
2 lžíce másla
2 batáty střední velikosti
2 mrkve
1 litr Zeleninové instantní polévky bez tuku Nahrin
1 pomeranč
2 lžíce černého a bílého sezamu
špetka mletého muškátového oříšku
špetka Koření z bylin a mořské soli Nahrin
špetka Citronového pepře Nahrin (Mimořádná nabídka)

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Odříznuté stopky koriandru nasekejte, lístky uchovejte v chladnu na dokončení. Obojí restujte v hrnci na rozehřátém másle za občasného míchání asi 5 minut. Oloupané batáty a mrkve nakrájejte na větší kostky, přidejte do hrnce a dál několik minut opékejte. Pak zalijte vývarem, dochuťte kořením a povařte 15 minut. Uvařenou polévku rozmixujte dohladka a vmíchejte do ní vymačkanou šťávu z pomeranče. Okořeňte dle chuti. Na talíři posypte polévku sezamem a lístky koriandru.