PIKANTNÍ NAKLÁDANÝ SÝR

Pro nakládání jsou vhodné různé druhy sýrů. Záleží čistě na vaší fantazii nebo chuti těch, pro které skleničku naloženého sýru připravujete. Ano, s toutou pochoutkou se můžete blýsknout na návštěvě, ale klidně ji můžete pojmout jako originální dárek.

Vybraný druh sýru a případné další ingredience, typicky cibuli, česnek nebo kapii, pokrájejte na drobné kousky nebo plátky. V čisté sklenici jednotlivé vrstvy sýru a zeleniny zasypte dostatečným množstvím koření. Vhodné jsou zejména směsi koření s paprikou nebo pepřem. Když je sklenice plná, její obsah zalijte rostlinným olejem tak, aby byl veškerý obsah pod hladinou, a víčko na sklenici dobře zašroubujte. Zatímco sýr na grilování stačí naložit na jeden den, naložené sýry určené k přímé konzumaci by si měly v lednici poležet alespoň pár dní. Chuť ingrediencí a koření se mezitím spojí.

Suroviny:
• 500 g sýru podle chuti (např. eidam, balkánský sýr, hermelín atp.)
• 250 ml rostlinného oleje (příp. množství oleje podle velikosti nádoby)
• 1 stroužek česneku
• polovina malé cibule
• polovina malé kapie
• koření Piccante Nahrin nebo jiné oblíbené koření.