PATIZONOVÉ KARBANÁTKY

Patizon oloupejte a nastrouhejte nahrubo, v míse jej promíchejte se strouhaným tvrdým sýrem a vejci. Vzniklou směs ochuťte majoránkou, Kořením z bylin a mořské soli a rozmačkaným česnekem. Nahrazením česneku Česnekovým kořením vytvoříte snáze stravitelný pokrm, na kterém si pochutnají i strávníci, jimž čerstvý česnek nedělá dobře. Je-li třeba směs zahustit, použijte mouku (buď klasickou, nebo bezlepkovou, např. rýžovou či kukuřičnou). Poté ze směsi vytvořte placičky a tepelně je upravte. Křupavé karbanátky vzniknou smažením. Dietní verzi můžete připravit pečením placiček v troubě na pečicím papíru.

Tip: Karbanátky servírujte třeba s bramborovou kaší.

Suroviny
• 1 velký patizon
• 100 tvrdého sýru
• 2 vejce
• 1 lžička majoránky
• mouka na zahuštění směsi
• tuk vhodný na smažení (budete-li karbanátky smažit)
• 1 velký stroužek česneku nebo Česnekové koření Nahrin
Koření z bylin a mořské soli Nahrin