KUSKUS S TUŇÁKEM

Příprava
Nejdříve si připravte kuskus. Ten přidejte do hrnce s vroucí Zeleninovou instantní polévkou bez tuku, kdy po promíchání stáhněte plamen a hrnec přiklopte pokličkou. Kuskus nechte 10–15 minut odležet a občas jej promíchejte. Rajčata opláchněte a pokrájejte na větší kousky. Šalotku očistěte a nakrájejte nadrobno. Na větší pánev kápněte trochu olivového oleje a šalotku s rajčaty krátce orestujte. Na závěr do pánve přidejte kousky tuňáka a vypněte plamen. Směs dochuťte Česnekovým kořením a Kořením z bylin a mořské soli. Až úplně na konec do směsi na pánvi vmíchejte i hotový kuskus (pokud v něm zbyla volná tekutina, slijte ji). Na dochucení přidejte trošku limetkové šťávy a jednotlivé porce ozdobte bazalkou.

Suroviny
• 250 g kuskusu
• 1 lžíce olivového oleje
• 4 rajčata
• 1 malá šalotka
• 1 lžička rostlinného oleje vhodného na restování (např. olivového)
• 1 větší konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
• 8 lístků čerstvé bazalky
• 1 limetka
Česnekové koření Nahrin
Koření z bylin a mořské soli Nahrin
• Zeleninová instantní polévka bez tuku Nahrin