Sušená rajčata nechte změknout ve vodě a poté je nakrájejte nadrobno. Vhodná jsou také sušená rajčata naložená v oleji, která jsou již dostatečně měkká. Cibuli a česnek pokrájejte na jemno. Pokud v naložených rajčatech nebyly kapary a máte je rádi, přidejte je do pomazánky také. Vše dobře promíchejte v míse. Má-li pomazánka příliš suchou texturu, přilijte do směsi Bodlákový olej. Pomazánku dochuťte hořčicí, kečupem a kořením Piccante. Servírovat ji můžete třeba na jednohubkách, s kouskem celozrnného pečiva nebo jako dip k čerstvé zelenině.
Suroviny:
• 100 g sušených rajčat
• 1 lžíce kapar (nejsou-li již v naložených rajčatech)
• 1 velmi malá cibule
• 1 lžička hořčice
• 1 lžíce kečupu
• 1 stroužek česneku (nebo Česnekové koření Nahrin)
• Bodlákový olej Nahrin
• koření Piccante Nahrin