KUŘECÍ KARI Z TROUBY

Budete potřebovat:
• 1 celé kuře
• 3 lžíce Kari koření (sledujte Mimořádnou nabídku)
• 3 lžíce Koření na drůbež
• 600 g mrkve
• 2,5 dl kokosového mléka
• 2,5 dl vody
• 300 g mražených zelených fazolek

Kuře omyjte a osušte. Potřete jej Kari kořením a Kořením na drůbež. Takto připravené kuře vložte do velké zapékací mísy a pečte jej při teplotě 220 °C asi 15 minut. Mezitím si připravte mrkev a kokosové mléko s vodou. Mrkev dobře očistěte a nakrájejte na asi 2 cm silné plátky. Kokosové mléko smíchejte s vodou. Asi 2/3 této směsi a pokrájenou mrkev přidejte ke kuřeti, které pak vraťte do trouby a pečte dalších 45 minut. Na závěr ke kuřeti přidejte zelené fazolky a zbylé kokosové mléko smíchané s vodou. Pečte dalších 15 minut. Podávejte horké.

Recept byl volně převzat z blogu švýcarského výrobce Nahrin.