Suroviny:
550 g bílého chřestu
2 šalotky
3 lžíce oleje na smažení
2 l Zeleninové instantní polévky bez tuku Nahrin
200 ml smetany
špetka Koření z bylin a mořské soli Nahrin
špetka Koření na maso pro labužníky Nahrin
špetka Citronového pepře Nahrin (Mimořádná nabídka)
špetka Česnekového koření Nahrin
pažitka na dozdobení
tmavý chléb dle chuti
Příprava:
Očištěnou a najemno nakrájenou šalotku nechte zezlátnout v hrnci vymazaném olejem. Přidejte omytý chřest nakrájený na 1 cm veliké kousky, promíchejte a nechte restovat asi 5 minut. Zalijte vývarem a vařte asi 10 minut. Poté umixujte dohladka a přilijte smetanu. Dochuťte Kořením z bylin a mořské soli, Kořením na maso pro labužníky, Citronovým pepřem a Česnekovým kořením. Podávejte ozdobené pažitkou s tmavým chlebem.