PESTO Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU

Kromě bazalky lze k přípravě pesta použít různé suroviny, jako například chřest, rukolu, jarní cibulky nebo právě medvědí česnek, na nějž se zaměříme v tomto receptu.

Medvědí česnek dobře opláchněte, osušte a poté nahrubo nasekejte. Piniové oříšky rozmačkejte v hmoždíři, sýr parmazánového typu nastrouhejte. Takto připravené suroviny promíchejte v míse vhodné pro použití tyčového mixéru. Směs zalijte olivovým olejem a dobře promíchejte. S použitím tyčového mixéru vytvořte jemnou pastu. Pesto dochuťte a nechte před dalším používáním chvíli odpočinout, aby se chutě spojily.

Suroviny:
• 100 g čerstvého divokého česneku
• 80 g piniových oříšků
• 60 g sýru parmazánového typu
• 1 dl extra panenského olivového oleje
• buď Citronový pepř Nahrin (Mimořádná nabídka)
• nebo trocha Koření z bylin a mořské soli Nahrin, pepře a několik kapek citronové šťávy

Recept byl volně převzat z blogu švýcarského výrobce Nahrin.