Suroviny
2 podkovy lososa (nebo filet s kůží o váze 500 g)
bobkový list, nové koření a pepř (lze vynechat)
1 šalotka
1 malá mrkev
100 ml bílého vína (lze vynechat)
3 menší brambory
125 ml smetany
2 lžíce nasekaného kopru nebo petržele
Citronový pepř Nahrin
Koření z bylin a mořské soli Nahrin
3 lžíce Zeleninové instantní polévky bez tuku Nahrin
Kůži, kostru a třetinu masa 30 minut zlehka vařte v 1,2 l vody se Zeleninovou instantní polévkou bez tuku (můžete přidat bobkový list, nové koření a pepř). Mezitím na oleji nechte zesklovatět šalotku a drobné plátky mrkve, zalijte bílým vínem a trochu zredukujte. Zalijte scezeným vývarem, přidejte na kostičky nakrájené brambory a vařte, dokud brambory nezměknou. Polévku rozmixujte, přidejte smetanu a kopr (nebo petrželku), Koření z bylin a mořské soli a Citronový pepř (opatrně dle chuti). Do polévky vložte zbylé kousky lososa a ještě ji asi 5 minut povařte. Na talíři můžete zdobit koprem nebo petrželkou.