Švýcarská dýňovka


Vyzkoušejte tento recept z blogu našeho švýcarského partnera Nahrin.

Budete potřebovat:
– 1 lžíci másla
– 1 cibuli
– 1 pórek
– 1 mrkev
– 150 g celeru
– 250 g dýně hokkaido
– 100 g mletého ječmene
– 1 bobkový list
Zeleninový bujon Intenso & Puro
– 2 dl smetany
– sůl a pepř k dochucení

Ve velké pánvi rozehřejte máslo. Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte.

Pórek, mrkev, celer a dýni nakrájejte nahrubo a rozmixujte v mixéru – avšak nechceme pyré, jen nasekat. Poté vše restujte s cibulí asi 5 minut.

Ječmen mixujte v mixéru asi 3 minuty, dokud není jemný. Spařte jej a přidejte spolu se zeleninou do vývaru, který si přichystejte v hrnci.

Do hrnce přidejte bobkový list a 2 litry vody. Přidejte Zeleninový bujon Intenso a Puro, přiveďte k varu, poté snižte teplotu, přidejte restovanou směs a ječmen, přikryjte hrnec a vařte polévku na mírném ohni asi 40 minut.

Na závěr přidejte smetanu, krátce polévku ještě povařte, podle potřeby dosolte či opepřete a můžete servírovat.

Tip: Tato polévka vydrží v lednici dobré dva dny a lze ji i uchovávat v mrazáku.