ZAPEČENÝ PÓREK S HERMELÍNEM

Příprava
Brambory oloupejte a nakrájejte na drobnější kostky. Pórky omyjte a bílé části pokrájejte na tlustá kolečka. Brambory povařte téměř doměkka, pórek pouze krátce spařte vroucí vodou. Takto připravenou zeleninu vložte do zapékací mísy, ochuťte Česnekovým kořením a Kořením z bylin a mořské soli, zalijte smetanou a promíchejte s nadrobno pokrájeným hermelínem. Pečte přibližně 30 minut při 180 °C. Směs během pečení dvakrát promíchejte, ať se suroviny spojí díky sýru a smetaně.

Suroviny na 4 porce:
• 0,75 kg brambor
• 4 větší pórky
• 150 ml smetany na vaření
• 3 balení hermelínu nebo camembertu
Česnekové koření Nahrin
Koření z bylin a mořské soli Nahrin