ŠVÝCARSKÝ RECEPT NA ŽEBÍRKA V PIVNÍ MARINÁDĚ

S přicházejícím teplým obdobím se už všichni jistě těšíme na první grilování s rodinou či přáteli. Co takhle vyzkoušet jako první grilovací vlaštovku náš tip?

Švýcarský recept na žebírka v pivní marinádě

Marináda na 0,5 – 1 kg masa:

4 lžíce oleje
2 velké cibule
1 polévková lžíce koření Marináda Nahrin
2 lžíce piva
1 polévková lžíce Balzamikového octa
1 polévková lžíce květového medu
1 polévková lžíce kečupu
1 lžička hořčice
1 lžička Worcestrové omáčky
1 lžička pepře

Pro ty kdo mají rádi pikantní doporučujeme přidat špetku chilli koření.

Jemně nakrájíme cibuli a smícháme s ostatními přísadami aby vznikla konzistentní marináda. Ve větší misce maso potřeme marinádou a ponecháme v chladničce ideálně den (minimálně 4 hodiny). Před grilováním maso jemně osušíme aby se marináda při grilování nepálila. Během grilování maso lehce potíráme zbylou marinádou. Grilujeme minimálně půl hodiny při teplotě cca 200 °C do křupava, tak aby se maso samo oddělovalo od kostí. Podáváme s jarním salátkem nebo třeba na ohni pečenými bramborami.

Přejeme dobrou chuť!