QUINOA S FAZOLEMI A KUKUŘICÍ

Cibuli a česnek očistěte a pokrájejte najemno. Na trošce olivového oleje je krátce orestujte. Když kousky začnou zlátnout, přisypte na pánev vypranou quinou a po chvilce vše zalijte připraveným bujonem. Obsah pánve jemně promíchejte a dochuťte kořením. Pak pokrm přiveďte k varu, zakryjte pokličkou a stáhněte plamen – nechte táhnout přibližně 20 minut, během nichž do sebe quinoa nasaje tekutinu. Poté pokračujte v přípravě na odkryté pánvi, do směsi vmíchejte kukuřici a nechte vše dobře prohřát. Na závěr do pokrmu vmíchejte propláchnuté fazole, koriandr a můžete podávat. Jednotlivé porce můžete obohatit o kopeček zakysané smetany.

Suroviny:
• 1 lžička olivového oleje
• 1 střední cibule
• 3 stroužky česneku nebo Česnekové koření Nahrin
• 3/4 hrnku quinoy
• 1,5 hrnku připravené Zeleninové instantní polévky bez tuku Nahrin
• 1 lžička mletého římského kmínu
• 1/4 lžičky koření Piccante Nahrin
• sůl a pepř dle chuti
• 1 malá plechovka kukuřice (nebo mražená kukuřice)
• 1 větší plechovka černých fazolí
• 1 hrst čerstvého koriandru
• 1 kelímek zakysané smetany