Příprava:
Troubu rozehřejte na 190 °C. Mezitím očistěte a podélně rozkrojte papriky, rajčata a cibuli. Zeleninu rozložte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a jemně posypte Kořením z bylin a mořské soli. Po 20 minutách zeleninu vytáhněte z trouby a po vychladnutí vše pokrájejte na menší kousky a vložte do mixéru spolu s vodou, naloženými rajčaty a hrstí čerstvé bazalky. Zeleninu rozmixujte na krém, který nalijte do do hrnce. Vzniklou polévku před podáváním dochuťte Česnekovým kořením a prohřejte.
Suroviny
• 4 červené papriky
• 2 velká rajčata
• 1 střední cibule
• olivový olej
• 2 až 3 šálky vody
• 1 konzerva krájených rajčat
• hrst čerstvé bazalky
• Koření z bylin a mořské soli Nahrin
• Česnekové koření Nahrin