LILKOVÉ LASAGNE

Příprava
Lilek omyjte a nakrájejte na silnější plátky, které posolte, nechte pustit vodu a poté osušte. Pak plátky umístěte na plech, zakápněte olivovým olejem a ochuťte Kořením z bylin a mořské soli. Lilek pečte 15 minut na 200 °C. Mezitím na pánvi osmahněte dozlatova cibuli, přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, tři nakrájená rajčata, kostičky celeru a Česnekové koření a Koření z bylin a mořské soli. Směs krátce poduste. Mozzarellu a zbylá tři rajčata nakrájejte na plátky, které klaďte střídavě ve vrstvách do zapékací mísy (buď vymazané olejem nebo s vloženým pečicím papírem) – střídejte je s pečeným lilkem, podušenou zeleninou a bazalkou. Vrchní vrstvu by měla tvořit mozzarella a spodní vrstvu rajčata. Hotový obsah zapékací mísy můžete ještě posypat nastrouhaným parmezánem. Pak vše pečte v troubě předehřáté na 190°C po dobu cca 30 minut. Nechte vychladnout, nakrájejte a jednotlivé ozdobte snítkami čerstvé bazalky.

Suroviny na 6 porcí:
1 větší lilek
olivový olej (na pečení)
1 šalotka nebo cibule
1 mrkev, 1/4 celeru, 6 rajčat
3 balení mozzarelly
100 g strouhaného parmezánu
čerstvá bazalka (k ozdobení)
Koření z bylin a mořské soli Nahrin
Česnekové koření Nahrin
sůl

Recept pro vás připravila Monika Pelechová v rámci soutěže Vaříme s Nahrinem. Původní soutěžní recept byl poté redakčně upraven při natáčení videa, které pro vás právě chystáme.