KAŠTANOVÁ POLÉVKA SE ZÁZVOREM

Zeleninu očistěte a nechte si asi třetinu množství stranou na později. Mrkev, pastinák a celer pokrájejte na kostky. Cibuli, česnek a zázvor nakrájejte nadrobno. Kaštany stačí nahrubo nasekat. Na pánvi rozpusťte lžíci másla, přidejte nakrájené ingredience a chvíli je restujte. Poté přijdejte kaštany a po chvíli restování směs zalijte Zeleninovou instantní polévkou bez tuku a přiveďte ji k varu. Hrnec přiklopte pokličkou a polévku vařte asi 15 minut. Mezitím nakrájejte na tenké plátky zbytek mrkve, celeru a pastináku. Takto připravenou zeleninu osmažte na trošce másla, stačí asi 3 nebo 4 minuty na středním plameni, aby zelenina zůstala al dente. Nakonec do směsi na pánvi vmíchejte nadrobno nasekanou petrželku. Polévku v hrnci rozmixujte na krém a zjemněte ji trochou smetany. Dochutit ji můžete solí, pepřem a drceným kmínem, můžete použít také trošku citronové šťávy. Polévku servírujte v hlubokých talířích nebo miskách a na vrch jednotlivých porcí klaďte osmaženou zeleninu s petrželkou.

Suroviny:
• 1 velká mrkev
• 2 pastináky
• 1 malý celer
• 1 velká cibule
• 2 stroužky česneku
• 5 g čerstvého zázvoru
• 200 g předvařených jedlých kaštanů
• 3 lžíce másla
• 4 snítky petrželky
• 1 dl smetany na vaření
• 1 lžička citronové šťávy
• sůl
• pepř
• drcený kmín
• 1 l Zeleninové instantní polévky bez tuku Nahrin

Recept byl převzat z blogu Nahrin: Marronisuppe mit Wurzelgemüse und Ingwer