FOCACCIA S NAHRINEM

Ingredience:
• 500 g hladké mouky (typ 00)
• 1/4 lžičky cukr krystal
• 20 g čerstvého droždí
• 400 ml vlažné vody
• 1 lžička mořské soli
• 100 ml olivového oleje
• cherry rajčátka, červená cibule, olivy, jarní cibulka, česnek, barevné papriky, cuketa atp.
Koření Nahrom Nahrin
• Koření Italy-Mix Nahrin (Mimořádná nabídka)

Droždí a cukr vmíchejte vidličkou do vlažné vody. Přidejte trochu mouky a směs rozmíchejte, aby se nevytvořily hrudky. Postupně přidávejte ostatní mouku s troškou koření Nahrom a s polovinou lžičky soli, dokud nevznikne těsto. To vypracujte v misce a odložte na teplé místo, zakryjte utěrkou a nechte kynout asi 2 hodiny.

Vykynuté těsto upravte na pomoučněném válu do tvaru bochníku. Rukama jej natáhněte a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Aby se těsto nelepilo na prsty, namáčejte je v olivovém oleji. Těsto upravte podle tvaru plechu na konečnou velikost (cca 30×40 cm).

Dále si v hrníčku rozmíchejte olivový olej s druhou polovinou lžičkou soli a s Kořením Italy-Mix. Povrch těsta na plechu bohatě natřete touto směsí oleje a koření. Konečky prstů do povrchu těsta udělejte mnoho jamek, které se poté zaplní olejem. Poté chléb obložte zeleninou. Při tvoření oblohy se fantazii meze nekladou.

Takto připravenou focacciu pečte při teplotě 250 °C po dobu asi 10–15 minut. Upečenou focacciu nechte 10 minut chladnout a poté ji nakrájejte. Podávat ji lze k snídani, k polévce či k vínu. Dobrou chuť!