FIT S LUCIOU: RECEPTY NA ČERVEN

Snídaně: Tuňáková pomazánka
• jedna konzerva kvalitního tuňáka v olivovém oleji
• 200 g smetanové pomazánky/pomazánkového másla
• 6 ks sušených rajčat v oleji
• špetka pepře
• koření Piccante Nahrin
• celozrnný toustový chléb
• 6 cherry rajčat jako příloha
• hrst čerstvé pažitky nebo řeřichy

Vidličkou smícháme tuňáka se smetanovým základem. Sušená rajčata pokrájíme na malé kousky a vmícháme do směsi. Připravenou pomazánku dochutíme pepřem a kořením Piccante. Servírujeme natřené na celozrnné opečené tousty spolu se zeleninovou přílohou dle libosti. Jednotlivé plátky chleba s pomazánkou můžeme posypat trochou čerstvé nasekané pažitky nebo řeřichy.


Oběd: Salát plný železa
(cca 4 porce)
• 1 hrneček farfalle nebo jiných těstovin vyrobených z červené čočky
• 250 g uvařené červené řepy
• 70 g rukoly
• 100 g sýru feta
• hrst slunečnicových semínek
Bodlákový olej Nahrin
Koření z bylin a mořské soli Nahrin

Luštěninové těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme a promícháme s opláchnutou rukolou a pokrájenou vařenou řepu. Do této směsi nadrobíme sýr a přisypeme slunečnicová semínka. Připravíme si jednoduchou zálivku z Bodlákového oleje a koření. Salát ochutíme zálivkou a vše dobře promícháme.


Dezert: Svěží pohár
(není to tak úplně fit, ale je to rozhodně lahoda!)
• hrst kakaových sušenek nebo čokoládového müsli
• 250 ml smetany na šlehání
• 250 ml mascarpone
• šťáva z 1 malé limetky nebo poloviny citronu
• 2 polévkové lžíce Zeleného čaje s příchutí manga
• 1 polévková lžíce kokosového cukru
• 1 polévková lžíce sirupu Narosan Tropic

Šlehačku vyšleháme do pevné pěny a vmícháme do ní mascarpone a kokosový cukr. Zelený čaj s příchutí manga rozmícháme ve šťávě z citronu a poté také vmícháme do směsi. Sušenky rozdrtíme. V poháru na sobě střídáme jednotlivé vrstvy sušenek a smetanové směsi. Vršek poháru dozdobíme zbytkem sušenek, které zakápneme sirupem Narosan Tropic.