Čokoládové lívance s borůvkami

Ve třetím dílu tohoto seriálu jsme se zaměřili na cukr v potravinách. A proto je recept tentokrát sladký.

Toto jídlo můžete připravit jako bezlepkové nahrazením špaldové mouky tou z pohanky.

Suroviny na 1–2 porce:

Lívance:
• 200 ml mléka
• 2 lžíce celozrnné špaldové mouky
• 2 lžíce prášku NahroFit s čokoládovou příchutí
• Špetka skořice
• Kokosový olej

Na dozdobení:
Horský jalovec
• Drobné čerstvé ovoce, jako třeba borůvky

NahroFit s čokoládovou příchutí důkladně rozšleháme v mléce, ideálně v šejkru nebo ručně za pomoci metličky. Poté přidáme mouku a skořici. Směs  mícháme, dokud nevznikne hladké těstíčko. Na pánvi rozehřejeme kokosový olej a jednotlivé lívance krátce osmahneme z obou stran. Hotové lívance přelijeme troškou Horského jalovce a dozdobíme ovocem.