FIT S LUCIOU: RECEPTY NA PROSINEC


Snídaně: irský chléb
• 450 g hladké špaldové mouky
• 500 ml řeckého jogurtu
• 1 lžička soli
• 0,5 lžičky cukru
• mletý kmín
• 1 lžička sody bikarbony
Suché suroviny smíchejte v míse a do sypké směsi vmíchejte jogurt. Těsto však nemíchejte příliš intenzivně. Pomoučenýma rukama přemístěte těsto do zapékací mísy vyložené pečicím papírem (mísu nepředehřívejte). Vršek těsta poprašte moukou. Chléb pečte v troubě vyhřáté na 190 stupňů po dobu přibližně 50 minut.


Oběd: pečená červená řepa s rukolou
• dvě středně velké červené řepy
• 50 g čerstvé rukoly
• 50 g brynzy
Česnekové koření Nahrin
• Balsamikový ocet
Koření z bylin a mořské soli Nahrin
Koření Salat-Mix Nahrin
• Bageta
• Máslo
• Hrst dýňových semínek
Červenou řepu nakrájejte na plátky, ochuťte kořením Nahrin a pečte v troubě vyhřáté na 150 stupňů po dobu asi 20 minut. Brynzu promíchejte s Česnekovým kořením. Upečenou řepu naservírujte na talíř a přidejte propláchnutou rukolu, ochucenou brynzu a dýňová semínka. Servírujte s opečenou bagetkou s troškou másla.


Večeře: rozpečený hermelín se zeleným pepřem
• jeden hermelín či camembert
• 50 g čerstvých listových salátů
• Hrst dýňových semínek
• Koření Salat-Mix Nahrin
Bodlákový olej Nahrin
Troubu předehřejte na 200 stupňů a v zapékací míse nebo na grilovacím roštu po dobu zhruba 7 minut rozpékejte hermelín. Ten servírujte na hnízdečku z čerstvého salátu a dozdobte dýňovými semínky. Připravenou porci zakápněte směsí Bodlákového oleje s kořením Nahrin.